Kaartjes zijn alleen nog maar beschikbaar aan de deur van TivoliVredenburg. We hebben een extra balkon geopend. Er is dus sowieso genoeg plek. Kom op tijd: de zaal gaat open om 19:30. Om 20:00 sluiten de deuren.

Tijdens de Big Brother Awards 2019 onderzoeken we hoe het is gesteld met ons recht op privacy in Nederland. We voelen de grootste privacyschenders van het afgelopen jaar aan de tand en vieren het twintig jarig bestaan van Bits of Freedom.

De Big Brother Awards vinden dit jaar plaats op 29 november in TivoliVredenburg, Utrecht. De presentatie is in handen van Roel Maalderink. Het programma start om 20:00. Na afloop kan je met ons napraten aan de bar, of op de dansvloer. Alle informatie over genomineerden en programma staat hier op een rijtje.

Kaartjes zijn alleen nog te koop aan de kassa van TivoliVredenburg

Hey Big Brother,
vertel me meer

De Big Brother Awards worden jaarlijks georganiseerd door Bits of Freedom. Tijdens deze avond wordt onderzocht hoe het is gesteld met privacy in Nederland.

We vragen aandacht voor personen, bedrijven en overheden die grove inbreuken hebben gemaakt op de privacy en vrijheid van burgers. Het publiek nomineert kandidaten voor de Publieksprijs en bepaalt wie de grootste privacyschender wordt. Een vakjury reikt de Expertprijs uit. Maar we hebben ook aandacht voor positieve ontwikkelingen. Bits of Freedom reikt de Felipe Rodriguez Award uit aan een persoon die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan het beschermen van onze rechten. Felipe Rodriguez was één van de oprichters van XS4ALL en De Digitale Stad en grondlegger van de digitale burgerrechtenbeweging in Nederland. We hopen dat zijn voorbeeld anderen inspireert.

Dit jaar nomineerden experts en het publiek Google, minister Sander Dekker, Coosto, DUO, ZonMw en SyRI. We vinden het geweldig om aan te kondigen dat de Felipe Rodriguez Award 2019 naar Marleen Stikker (directeur De Waag) gaat. Alle informatie over de genomineerden en het programma van de Big Brother Awards 2019 vind je hier.

Het publiek – jij! – bepaalt welke organisatie met de publieksprijs naar huis gaat. Wie is volgens jou de grootste privacyschender van het afgelopen jaar?

Hey Big Brother,
ik wil stemmen

Bits of Freedom is de Nederlandse organisatie die opkomt voor jouw rechten in het digitale tijdperk. Om alle burgers te beschermen zijn goede wetten nodig. Daarom lobbyen we in Den Haag en Brussel voor sterke wetgeving die mensenrechten in acht neemt. Daarnaast vragen we aandacht voor privacyschendingen door bedrijven én kun je bij onze Internetvrijheid Toolbox terecht voor praktische tips over veilig internetten.

Support Bits of Freedom

Hey Big Brother,
waar moet ik heen

De Big Brother Awards vinden plaats in TivoliVredenburg, op 5 minuten lopen van station Utrecht Centraal. Je kunt dus makkelijk met het openbaar vervoer komen. Op de website van TivoliVredenburg vind je een routebeschrijving voor de auto, fiets en het openbaar vervoer. De zaal waar de Big Brother Awards plaatsvinden is de Hertz. Deze is ook goed toegankelijk voor mensen met een beperking, meer informatie daarover vind je hier.

Deze site verzamelt geen persoonsgegevens, ook niet voor statistieken. Als je een kaartje koopt, dan geldt de privacyverklaring van VoordeMensen.nl. Zij bewaren dan je voor- en achternaam en e-mailadres. We hebben afgesproken met VoordeMensen.nl dat al deze gegegevens binnen drie maanden na de awards volledig worden verwijderd.